DUNAALMÁSÉRT ALAPÍTÁNY

I. Almási Kölyök Atlétika Kupa

 

17670739 1384654041593732 199869767 o

Az

I. Almási Kölyök Atlétika Kupa


        A Dunaalmásért Alapítvány igyekszik szerepet vállalni községünk sport életének fellendítésében. Célunk egy egészségtudatos közösség létrehozása és támogatása, melynek elérése érdekében színvonalas sport rendezvények szervezését és lebonyolítását vállaltuk magunkra. Az Egészségforrás Sportcsarnok átadása után, adta magát a lehetőség, hogy az iskolai diákjai számára beltéri sportversenyt rendezzünk. Először játékos sportversenyre gondoltunk, majd a Csokonai Általános Iskola testnevelő tanárainak javaslata nyomán 2017. március 31.-én megtarthattuk az I. Almási Kölyök Atlétika Kupát.

         A három meghívott iskola részvételével hangos és hangulatos péntek délután várt ránk. Sikerült elérni, hogy az iskola tanári kara és több szülő is el tudott jönni, segédkezni a verseny eredményeseb megrendezése érdekében. A 6.-7.-8. osztályos diákok főleg a versenypálya kialakításában vettek részt, valamint a pontozást végezték, és természetesen nagyon szurkoltak. A tanárok az eredmények összesítésében vettek részt, míg a szülők a „büfé”-ben frissítőkkel várták a versenyzőket.


         A verseny megnyitásaként Vidovszky Ferenc az alapítvány kurátora szólt a részvevőkhöz, elsősorban a gyerekekhez. Megemlítette, hogy milyen fontos a korai egészségre nevelés, mert a rendszeres testmozgás az egészséges életmód elengedhetetlen része. Hogy a sportnak a testi és lelki egészségünkre gyakorolt kedvező hatása mellett, nevelési szerepe sem elhanyagolható, továbbá programot teremthet az egész család számára. Az egészséges életmód szemléletének kialakítását már egészen kisgyermekkorban tanácsos elkezdeni, ugyanis ha már gyerekkorban természetes, az, hogy rendszeresen sportolunk, akkor a mozgásban gazdag életmód életünk részévé fog válni.

        Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével a Kölyök Atlétika Program országos koordinátora Schiedler Géza a Magyar Atlétika Szövetség részéről, és természetesen Ollé Árpád községünk polgármestere is velünk együtt együtt izgult a csapatok jó szerepléséért.
       

         A megnyitó után Baráthné Maár Anett vezényletével közös bemelegítés következett , majd Kárpáti Károly ismertette a csapatokkal a feladatokat és megkezdődhetett a verseny.

         Az atlétika a természetes mozgásformákat, a járást, a futást, az ugrást és a dobást foglalja magában, így a Kölyök Atlétika versenyszámai is ezen a pályán haladnak „gyerekbarát” formában, a program célja, hogy a gyerekeket élményszerűen ismertesse meg az atlétika mozgásanyagával. A gyakorlatok sokszínűsége, a számtalan érdekes eszköz, a rengeteg egyéni feladatmegoldási lehetőség igazi kalanddá teszi ezt a felfedezést.

        A feladatok között volt sprint-gát oda-vissza váltófutás, békaugrás (helyből távolugrás), kölyök gerelyhajítás, térdelésből dobás (későbbi súlylökés) és a legnépszerűbb versenyszám a Forma-1. Pörgős, gyors, mint a valódi F1.A versenyzők bukfenccel indultak, amit szőnyegen végeztek el, ezután kanyarokkal teli pályaszakaszon futottak, majd szlalom futás következett zászlóval jelölt szakaszon. Ezután 3 gátból álló gátfutás-szakasz, majd egy rövid kanyargós szakasz és következett a beérkezés, váltás.


       A gyerekek végig izgultak és egymás között is egyfolytában az esélyeket latolgatták, számolták az elért pontokat, a várható helyezést. Erről a kupáról senki nem tért haza üres kézzel, így Kárpáti Károly összegzése után kihírdetésre került a végeredmény és gazdára találtak a különdíjak is.


      Az I. Legjobb lett a naszályi Angyalffy Mátyás általános Iskola csapata Ungorné Hömöstrei Zsuzsanna és Pap Norbert vezetésével. A csapat tagjai voltak: Czifrik Júlia, Szabó Tamás, Takács Stefi, Németh Kristóf, Essősy Viola, Bencsik Bence, Malich-Maszlavér Judit, Czirok Milán , Ungor Gréta és Fűfa Levente.


      A II. Legjobb helyen végzett a dunaalmási Csokonai Általános Iskola csapata Baráthné Maár Anett és Kárpáti Károly irányításával. A csapat tagjai voltak: Juhász Lana, Polhammer Kristóf, Galambos Panna, Kerecsényi Erik, Mócz Dorka, Galambos Bence, Bocsi Ramóna, Tircs Simon, Kerecsényi Florencia Ibolya, Gölöncsér Csongor és Horváth Levente.

      A III. Legjobb helyen a neszmélyi Launai Miklós Református iskola versenyzői végeztek. Kísérőik Barnáné Szabó Idikó és Mócherné Lajos Erika voltak. A csapat tagjai: Kecskeméti Luca, Maszlavér Csaba, Soós Ágnes, Szijjártó Áron, Fekete Eszter, Rehák Botond, Takács Fruzsina, Laposa Bendegúz, Valki Balázs, Kiss Anita és Büki Richárd voltak.


     A IV. Legjobb helyezést a Szomódi Íriszkert Általános Iskola diákjai érték el, akiket Körtvélyesiné Bakucz Mária és Acsády István segítettek. A csapat tagjai: Gábris Panna, Németh Péter, Kemény Dóra, Németh Milán, Ádám Lora, Prókay Soma, Rácz Luca , Juhász Áron , Kovács Petra és Tóth – Angyal Dániel voltak.

     A verseny különdíjait Dunaalmás Község Önkormányzata és a PaleoKing „Mindenmentes” ételek készítője ajánlotta fel.

     A verseny végeztével mindenki Sport szeletet és almát kapott, majd a büfében friss zöldségeket, gyümölcsöt és egészséges harapnivalókat nassolhattak. Az I. Almási Kölyök Atlétika Kupa az egészség, a sport és a fair-play ünnepe volt, ahol mindenki, gyermek és felnőtt, versenyző és szurkoló is egyaránt kiválóan érezhette magát.

          Köszönjük a Csokonai Általános Iskola igazgatójának, Horváth Anikónak és az iskola tanárainak a segítséget, a résztvevő szülőknek Baloghné Sáfár Tündének, Darázsiné Vas Annának, Gölöncsérné Uttó Zsuzsannának és Soltész Babettnek, hogy e nemes célra áldozták szabadidejüket, a község önkormányzatának, hogy rendelkezésünkre bocsátották a tornacsarnokot, a PaleoKingnek az egészséges finomságokat. Példaértékű volt az összefogás, reméljük, hogy a későbbiekben több hasonló rendvezvényen örülhetünk majd az együtt elért sikereknek.

Horváth Ágota
Alapítványi titkár
Dunaalmásért Alapítvány

Nyomtatás E-mail

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés