DUNAALMÁSÉRT ALAPÍTÁNY

Új sakk szezon kezdődik

Kezdődik az új sakk szezon Dunaalmáson is

 

IMG 3555


Kedves Szülők, kedves Gyerekek!


A sakk-élet nem január 1-n, hanem – igazodva az iskolai évhez – szeptember elején kezdődik.
Mielőtt felhívhatnám a figyelmet az előttünk lévő lehetőségekre, szeretném bemutatni Önöknek. Nektek az elmúlt év eredményeit:
- Az iskolából összesen 29 gyerek vett részt a péntek délutánonkénti foglakozásokon, és átlagosan 16 fő jelent meg Kiss István sakk-edző tréningjein.
- Az alábbi versenyeken indulhattak a gyerekek: Mikulás Kupa Tatabányán, Bábolnai Kupa, Megyei Diákolimpia, Öregmalom Kupa.
- Nyáron egy hetes sakk-tábort szervezett a Dunaalmásért Alapítvány az Öregmalomban, amelyen 15-en vettek részt.


Sok a kezdő játékos. Ez normális. Ebben a 6-10 éves korban kell elkezdeni ezt a sportot. De a sakk nem is csak szellemi sport, hanem jellemet formáló, a fair küzdelemre felkészítő tréning is. A gyerekek néha nehezen viselik ezeket a győzelemhez és a vereségekhez tartozó formulákat. De a vereség során a kötelező kéznyújtást és gratulációt ellensúlyozza a győzelem esetén kijáró elismerés.


És újra itt van a szeptember! Kezdődik az új sakk-szezon!


Szeretném, ha a tavalyi gyerekek közül valamennyi ismét folytatná a sakkozást. S nagyon várjuk az új jelentkezőket is. Az első osztályosokat különös szeretettel és érdeklődéssel hívjuk. Kérem a szülőket, hogy az iskolában, az osztályfőnöknél jelezzék érdeklődésüket vagy keressék Horváth Ágotát, a Dunaalmáért Alapítvány titkárát, aki szintén segít a bekapcsolódásban.

Ágota elérhetőségei: tel: +36 70 525 7947. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..


A másik kérésünk: valamennyi szülő adja meg telefonos és e-mail-es elérhetőségét, hogy az értesítések ne csak az iskolán keresztül történjenek, hanem tőlünk közvetlenül is kimehessenek. Ezen címeket is kérem eljuttatni Horváth Ágotához.
Idén ismét benevezünk a megyei sakk-bajnokságba is. Ezen négy fős csapattal indulhatunk. Ahhoz hogy a négy fő valamennyi versenyen megjelenhessen legalább 7 főt kell beneveznünk. Kiss István sakk-edző hamarosan kijelöli a csapatot. Ez az Öregmalom Sakk-csapat. Arra számítsanak a csapat tagjai és szülei, hogy szeptember vége és május eleje között - általában két hetente – szombaton délelőttönként vagy vidéken, vagy itt Dunaalmáson megmérettetésen vesznek részt. A vidéki utazásokat általában Kiss István vagy én fogjuk lebonyolítani. Csak néha lesz szükség a szülői segítségre, amit a verseny előtt néhány nappal előre jelzünk.
De valamennyi sakkozó előtt nyitva állnak az egyéb versenyeken való szereplés lehetősége is. Házi versenyeket is szervezünk.
Holnap, szeptember 16-án kerül sor a hagyományos első megyei sakk-versenyre, Naszályon. Egy csapattal már ott is megjelenünk.
Hajrá Dunaalmás! Hajrá sakkozás!


Dunaalmás, 2017. szeptember 15.
Vidovszky Ferenc
Öregmalom Sakk-kör

Nyomtatás E-mail

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés