Adventi meglepetés November 30.

Advent

Karácsony előtt négy héttel...
...egy angyal érkezik a Földre. Égkék ruhában jár-kel az emberek között, de azok annyira el vannak foglalva az ünnepek előtti készülődéssel, hogy észre sem veszik. A vásárlási láz – szebbet, nagyobbat, drágábbat, a pénztárgépek kattogása, a reklámok harsogó zaja elnyomja az angyal szavait, a szupermarketek tarka tömege elrejti törékeny alakját. Minden csillog-villog, zenél, követel: vegyél még, még, még... Színes-fényes papírba rejtik az ajándékaikat, lelkük sivárságát. Pedig csupán egy gyertya fénye s egy kis csend elég lenne ahhoz, hogy az angyal a vendégük lehessen... (folytatása következik 1 hét múlva)

Az adventi időszak egyben a karácsonyi előkészület ideje. Ilyenkor előkerülnek az adventi lakásdíszek, régi is és új is a helyére kerül, kicsi és nagy együtt számolja a napokat, mennyit kell még karácsony estig aludni. A gyerekek kedvence az adventi naptár, amely 24 kis meglepetést rejteget karácsonyig, kis csokikat, vagy apró ajándékokat.

A készülődés még bensőségesebb, ha a család együtt tölti az estéket, mesélnek, énekelnek, s együtt várják a kis Jézus születését... Nos amikor Én énekelek - noha az én fülemben minden hang a helyén van - a gyerekek fülének csak az jelent némi kárpótlást, hogy a dal szövegeket tudom... Évekkel ezelőtt , mikor a Kiskarácsony - Nagykarácsony lekerült a "slágerlistáról" és Tony Wolf adventi meséi az állatokról és törpékről már túl rövidnek bizonyultak, új történeteket kezdtem keresni. Segítségemre volt a gyerekkoromból megmaradt könyv rengeteg, illetve az internet is. Adventi visszaszámláló mesegyűjteményt készítettem és szépen mappába rendeztem, jutott belőle az óvodába, az iskolába és a hittan órákra is. Idén szeretném megosztani a Dunaalmásért Alapítvány tevékenységét követőkkel is kedvenc meséimet , történeteket és ötleteket, amelyek segítenek az ünnepekre hangolódni.

Tartsanak Velem ( Velünk ) a következő 24 napon, várjuk Együtt a Karácsonyt!

Horváth Ágota