8. Sovány Malac Vágta

SMV 2018

8. Sovány Malac Vágta Dunaalmáson

2018. december 31.

Ezt a beszámolót január elsején írom. Hideg van. Porlasztott havaseső áztatja a levegőt, a földet. Hálát adok, hogy a tegnapi napon a Jóisten ismét velünk volt, dunaalmásiakkal, hogy a hagyományos Sovány Malac Vágtát ragyogó napsütésben bonyolíthattuk le.

Vagy 80 fő érkezett az Öregmalom kapujához, hogy ismét ezzel a kis szórakoztató futással búcsúzzunk az ó évtől. 64 mindenre elszánt jelentkező vállalta a mezei futás megmérettetését.

Zenével, forró teával és forralt borral, süteményekkel vártuk a „versenyzőket” és a drukkereket. Többen, a felkérésnek is eleget téve, maszkot, vicces fejfedőt vagy jelmezt is magukra öltöttek

Ollé Árpád, Dunaalmás polgármestere nyitotta meg a 8. Sovány Malac Vágtát. Méltatva a kezdeményezők figyelmességét és szervező munkáját és kiemelve a sport, a rendszeres testmozgás egészségjavító szerepét.

6 kategóriában és két távon indulhattak a versenyzők. A rövidebb távon, ami kevesebb kb. 100-120 méter lehetett, az Öregmalom Pagonyt kellett körbe futniuk a nagyon fiatal (1-6 évesek) és a kevésbé fiatal (50 feletti) versenyzőknek. Ugyan a részvétel a fontos majd minden sportban, s különösen itt Dunaalmáson a szilveszteri futásnál, azért megemlítem az egyes kategóriákban elért első három befutó nevét:

A. Pöttömök (0-6 évesek): Boros Patrik, Horváth Zente, Fekete Csanád

B. SILVER + (50 felett): Széll Csaba, Id. Csórik János, Bazsó Anikó és Weimer Éva

A fürgébb korosztályok kb. 800 métert futottak (az Öregmalom Pagony és a réti forrás közötti területen) s a helyezettek:

C. Alsósok (6-10 évesek): Harcsa Soma, Varga Nándor, Smola Maximilián

D. Felsősök (10-14 évesek): Sterczel Balázs, Horváth Levente, Varga Irma

E. Férfiak 18-50 között: Nagy Márk, Gulyás Sándor , Széll Zsolt

F. Hölgyek 18-50 között: Baráth Zita , Kamocsay Éva, Tar Adrienn

A futásokat követően valamennyi versenyző emlékérmet kapott ajándékba. Az első három helyezett pedig még csokit és pezsgőt is vihetett haza. Majd a tombolán még valamennyi résztvevő apró figyelmességek közül válogathatott.

A verseny megszervezésében kitüntető szerep jutott a Dunaalmáért Alapítvány titkárának, Horváth Ágotának valamint Tar Szilárdnak és Vas Ancinak.

A versenyről készített fotók megtekinthetők az alapítványunk honlapján.

A verseny végére kisütött a nap. S ragyogó napsütésben 12 óra körül szétoszlott a Vágtázó csapat.

Boldog Új Évet Kívánva mindenki egymásnak.

Hajrá, Dunaalmás!

a Dunaalmásért Alapítvány kurátora