Pünkösdi sakkozás

Beszámoló a 2019. évi Öregmalom Kupa
és a
Dunaalmás Sakkbajnoka versenyről

2019. június 10-én (idén is pünkösd hétfőjén) került sor a 18. Öregmalom Kupa megrendezésére, ahol eldőlt, ki Dunaalmás sakkbajnoka 2019-ben. Nagyszerű versenyen vehettek részt Tatabánya, Tata, Naszály és Dunaalmás általános iskolás korú gyermekei, sakkozó palántái.

A helyszín ez alkalommal is a dunaalmási Öregmalom volt, a szervezést és a lebonyolítást a Dunaalmásért Alapítvány és a Lorkamill Kft biztosította.

30 versenyző ült a sakktáblák mellé és küzdöttek 7 fordulóban 15-15 perces gondolkodási idővel.

A bíró Kiss István a Komárom-Esztergom Megyei Sakkszövetség elnökségi tagja – országos sakk-bíró - volt, aki immár két és fél éve oktatja – edzi a dunaalmási gyerekeket erre az elmét és a jellemet erősítő sportra .

2019. év Dunaalmás Sakkbajnoka Kossela Péter lett 6,5 pontot elérve. Péter még csak 11 éves, neszmélyi lakos. A tatabányai Sárberki Általános Iskola tanulója. Ezúton is gratulálunk és sok sikert kívánunk neki a további eredményes versenyzéshez.

A gyerekek versengését három kategóriában értékeltük; abszolút sorrendben, illetve a dunaalmási versenyzőket két csoportban: lányok és fiúk kategóriában. Az „Élő” ponttal rendelkező és felnőtt sakkozók ugyan indulhattak a versenyen, de eredményüket nem értékeltük. A versenyt elsősorban a kezdő és kevés versenytapasztalattal rendelkező sakkozók számára terveztük.

Az abszolút verseny legjobb három eredményét elérő versenyzők:

1.Balogh Erik (Naszály) 6,0 pont.
      2.Dénes János (Tatabánya) 5,0 pont (25,5 Bucholz pont)
      3.Dunár Márk (Dunaalmás) 5,0 pont (24,5 Bucholz pont)

A dunaalmási fiúk sorrendje:

1.Dunár Márk 5,0 pont
     2.Talabér Richárd 4,0 pont
     3.Hajdu Medox 3,0 pont

A dunaalmási lányok sorrendje:

1. Bata Emese 3,5 pont
2. Bata Lili 3,0 pont
3. Tircs Janka 2,5 pont
4. Bata Zselyke 1,5 pont
5. Bakulár Enéh 1 pont

A kupákat és az érmeket Ollé Árpád, Dunaalmás polgármestere adta át a győzteseknek és helyezetteknek. A Dunaalmásért Alapítvány külön is megajándékozta a verseny résztvevőit, mindannyian emléklapot és ajándékokat vehettek át, amelyet „tombolán” sorsoltak ki.

Az ajándékok összeállításában, valamint a versenyzők megvendégelésében Horváth Ágota és Darázsiné Vas Anci jeleskedtek.

Köszönöm szépen valamennyi résztvevőnek a versenyzést.
Köszönet illeti a versenyzők kisérőit, hogy támogatják gyermekeik ambícióit.

Jövőre, ismét pünkösd hétfőjén, rendezzük meg a 19. Öregamalom Kupát és a Dunaalmás Sakkbajnoka vetélkedőt.

Találkozunk 2020.06.01.-én!!

Dunaalmás, 2019. június 14.

az Öregmalom Sakk-kör vezetője