Hogyan rendezzünk Darts Kupát !

I. Öregmalom Nemzetközi Darts Verseny Dunaalmáson

2019. július 20.

Körülbelül egy hónapja – meleg, nyári késő délután - elballagtam a kikötői kocsmába, hogy lelkemet és testemet egy jó hideg csapolt sörrel felfrissítsem.

Sikerrel jártam, s míg hideg és habos sörömet kortyolgattam feltűnt, micsoda darts mesterek közé kerültem. Megtudtam, hogy Dunaalmáson van egy 10- 15 fős csapat, akik rendszeresen és szenvedélyesen űzik ezt a nagy összpontosítást igénylő sportot - szórakozást. Közben kötelező a sörözés, mert így jobban megy a célzás és kevésbé remeg a kéz. Azt is megtudtam,
hogy azért a néhány darab (3) nyílért több tízezer forintot is kifizetnek a fanatikusok. Érdeklődésemre elmondták, hogy Witu, azaz Wittenberger Sándor a főnök itt Almáson ebben a műfajban. Több régi arcra is ráismertem, közölük néhányan még 10-15 éve a malomban tanultak meg sakkozni.
    Tetszett ez az összetartás, így fél órán belül meg is állapodtunk, hogy megszervezzük az első Öregmalom Darts versenyt a malomban. Fő szponzorként a Dunaalmásért Alapítványt ajánlottam.
    A szavakat gyorsan tettek követték, Witu és Pap Zsolti alapos és pontos szervező munkába kezdtek. Úgy számoltuk, hogy körülbelül 30 fő fér el kényelmesen a malom alsó részén, ahol felállíthatóak a verseny táblái.

Az elmúlt szombaton , azaz 2019. július 20-án megrendezésre is került az első Öregmalom Darts Kupa, ami  nemzetközivé is bővült, hiszen a dunaalmási, tatai, almásfüzitői, szomódi és baji versenyzőkön kívül meghívást kaptak a felvidéki Kéty község legjobb darts mesterei is. 27 versenyző kezdte meg a küzdelmeket.
Profi állványokon helyezték el a céltáblákat, melyeket led lámpák világítottak meg, úgy hogy közben a versenyzőt nem zavarhatta a fény. Az állványok alá vastag filcet helyeztek, ha ez a méregdrága nyíl
leesne, nehogy kitörjön ki a hegye. Barátságos, jó hangulatú verseny 12 órakor kezdődött s este 7 órakor fejeződött be.

Eredmények:
Dunaalmás Darts bajnoka - aki csak a dunaalmásiak közül kerülhetett ki - 2019-ben: Wittenberger
Sándor
Az Öregmalom Darts Kupa helyezettjei:

I. Palásti Balázs (Tata)
II. Tanczer Károly (Baj)
III. Katona László (Szomód)

Jövőre megszervezzük a II. Öregmalom Darts Kupát, s természetesen az is nemzetözi rangot fog
kapni, mert kétyi barátainkat ismét szívesen látjuk itt Dunalmáson.

a Dunaalmáért Alapítvány kurátora