Küldetésünk

Napjainkban a civilek társadalmi szerepvállalása nagyobb hangsúlyt kap, mint valaha. Dunaalmás Község Önkormányzata a Dunaalmás Barátainak Köre Egyesület segítségével nyújtott be nyertes pályázatot például a művelődési ház felújítására. A segítő szándék és az önzetlen munka nem marad elismerés nélkül így együtt gyarapíthatjuk a közösség értéktárát, nyithatunk az új lehetőségek felé.

A világhálón való jelenlét nélkülözhetetlen egy olyan község számára, ahol a fejlődő turizmust, a falusi vendéglátást számottevő bevételi forrásként akarják számon tartani.

Az alapítvány egyéb céljai mellett szándékunkban áll Dunaalmás legnaprakészebb és funkcionálisan legjobb weboldalát működtetni, amelyet bárki elérhet. E cél eléréséhez szükséges az is, hogy az oldalra látogató érdeklődők megtalálják a településen működő vállalkozásokat, képet kapjanak azok szolgáltatásairól.

Céljaink

Az alapítvány célja, hogy

•             a helyi önkormányzattal együttműködésben hozzájáruljon Dunaalmás infrastrukturális és turisztikai fejlesztéséhez,

•             látnivalóinak széleskörű megismertetéséhez,

•             vonzerejének növeléséhez

•             a sport,

•             a kulturális élet,

•             életmód javítás,

•             egészségmegőrzés,

•             hagyományőrzés és a műemlékvédelem területeire,

az alapítványi vagyon és lehetőségeink mértékétől függően.

Küldetésünk

Kik vagyunk?

Az alapítvány ügyvezető szerve a kuratórium. Kurátora Dr. Vidovszky Ferenc Albert.

Az alapítvány vagyonát a kuratórium kezeli.  A kuratórium célja és feladata, az alapítvány vagyonának gyarapítása és döntéshozatal arról, hogy e vagyon mely célok megvalósítására fordítódjon. Az alapítvány teljes vagyona felhasználható célja érdekében, a kurátor döntése alapján egyéni kérelem, pályázat útján, ösztöndíj formájában, illetve a célok szerinti tevékenységek megvalósításának költségeire.

Az alapítvány titkára Horváth Ágota Mária, aki a mindennapos „ügyes-bajos” dolgokat intézi.

Rólunk írták

Megjelent a Dunaalmási Híradó 2016. októberi számában

Kedves Dunaalmásiak!

2016.október 8.-án szombaton este a Csokonai Művelődési Házban bemutatkozó estet tartott a Dunaalmásért Alapítvány.

Az alapítvány hivatalosan 2016. 03.05.-én kezdte meg működését, miután 2016.01. 20.-án a képviselő testülettől és Czeglédi Zoltán akkori polgármestertől engedélyt kapott a „Dunaalmás” név használatára az alapítvány elnevezésében.

A bemutatkozáson a Dunaalmási Református Szeretetház három gondozottja és a Dunaalmási Csokonai Általános Iskola tánccsoportja nyitotta meg az estét. Ezt követően Vidovszky Ferenc , az alapítvány kurátora nevében kedves felesége Dr. Sineger Eleonóra mondott néhány szót a megjelenteknek. Köszöntötte az egybegyűlteket, köztük Ollé Árpád polgármester urat, Czérna Zoltán Tiborné és Domján Viktor testületi képviselőket. Felidézte az alapítvány céljait, melyek az alapítóokirat tanúsága szerint így szólnak: „Az alapítvány célja, hogy a helyi önkormányzattal együttműködésben hozzájáruljon Dunaalmás infrastrukturális és turisztikai fejlesztéséhez, látnivalóinak széleskörű megismertetéséhez, vonzerejének növeléséhez. Célja továbbá a helyi civil kezdeményezések támogatása és munkájuk elősegítése, különös tekintettel: a sport, a kulturális élet, életmódjavítás, egészségmegőrzés, hagyományőrzés és a műemlékvédelem területeire, az alapítványi vagyon és lehetőségeink mértékétől függően. A szervezet cél szerinti besorolása: kulturális és információs, kommunikációs tevékenység (pl. helyi tömegkommunikáció, művészeti tevékenység, kulturális örökség megőrzése, közgyűjtemény, kiadás, épített környezet védelme, népművészet, hagyományőrzés, közművelődés, kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása.

A köszöntő után Horváth Ágota alapítványi titkár ismertette az alapítvány terveit a jövőre nézve. Az alapítványnak szándékában áll Dunaalmás legnaprakészebb és funkcionálisan legjobb weboldalát működtetni, amelyet bárki elérhet. E cél eléréséhez szükséges az is, hogy az oldalra látogató érdeklődők megtalálják a településen működő vállalkozásokat, képet kapjanak azok szolgáltatásairól.

A jelenlévő vállalkozók megismerhették a www.dunaalmasertalapitvany.hu honlap szerkezetét, a kezdeti állapotot.

Sok irányban kell még fejlődnie a honlapnak, de tiszta lappal indulni a legkönnyebb. A szürke részeket mind élettel tölthetik meg az információk, a lehetőségek. A legkevesebb, amit bele tehetünk, az maga az élet, amit élünk itt Dunaalmáson és a környező településeken. Az itt élők ide csábíthatják a messziről jövőket, hogy felénk is jöjjenek, hogy tudja meg mindenki, még az is, aki Tatán lakik, hogy 7 km-re a vizek városától ott folyik egy olyan víz, amit úgy hívnak, hogy Duna és nem kell Pestig kocsikázni, hogy a Duna-parton sétálhassanak, csak fel kell ülni a biciklire és kitekerni hozzánk.

Községünkben a civil szerveződések nagy szerepet vállalnak a kulturális élet fenntartásában. Nevükhöz köthető számtalan évről-évre sikerrel megrendezésre kerülő esemény, bál, fesztivál. Az önkormányzattal együttműködésben tovább kell bővítenünk az ilyen alkalmak sorát, hogy mind szélesebb réteget érjünk el a falu lakói közül.

A Dunaalmásért Alapítvány egy nyílt alapítvány, melyhez bárki, hazai és külföldi, magán és jogi személy csatlakozhat, aki egyetért a céljainkkal és segítés céljából alapítványi felajánlást kíván tenni. Az alapítványhoz való csatlakozás önkéntes.

Az alapítvány rendszeresen végez támogatásgyűjtést. Az idei nyártól kezdődően számos rendezvényt támogatott már pénzbeli adománnyal, az Őszi Ízek Fesztiválon külön sátorban találkozhattak velünk a résztvevők. Kérjük, hogy ne vegye senki sem zaklatásnak, ha megkeressük és megkérdezzük, hogy módjában áll e bármilyen természetű és mértékű adománnyal segíteni.

Nem célunk senkit sem zaklatni. Nem célunk senkit sem sérteni emberi jogaiban és emberi méltóságában. Mi kérünk Önöktől. Nem magunkért tesszük, hanem mindazon célok megvalósításáért, melyekkel településünk javát szolgálhatjuk.

Köszönjük, mindazoknak, akik részvételükkel megtisztelték rendezvényünket.

Látogassanak el honlapunkra, üzenjenek nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy keressenek bennünket a 06-70-52-57-947-es telefonszámon.

Együtt, Egymásért, a Közösségért!

Horváth Ágota

alapítványi titkár